2014. március 25., kedd

Mert a zene az kell...

A zenei ízlésemről azt hiszem egyértelműen elmondható, hogy kissé kaotikus... Akinek volt már szerencséje a kis rohadékhoz ott jobb oldalt, az már kaphatott belőle némi ízelítőt.

Először is évek óta imádom a rockot, minden mennyiségben. Azt hiszem a Muse miatt kezdődött a nagy szerelem. Egyszer meghallottam az Uprising-ot a rádióban, és addig nem nyugodtam, amíg meg nem találtam.
Aztán meghallottam az Alkonyatban a Supermassive Black Hole-t, később pedig a Neutron Star Collision-t, (ami azóta is nagy kedvencem) és tudtam, hogy imádom ezt a bandát. Jobbnál jobb számaik vannak, de azt hiszem az abszolút kedvencem mégis a Showbiz. Talán a lüktetése teszi, nem tudom...



Azon a nyáron kaptam rá a Redre is. Szerintem méltánytalanul kevesen ismerik, pedig egész nap el bírom hallgatni az albumaikat. Ha ki kell emelnem tőlük egy kedvenc számot... hát, nehéz, de a Take it all the way nálam mindent visz.


Van pár igen becses darab ebből az időszakból, például Guns'n'Roses - This I love. Ezt 14 éves lehettem, amikor először hallottam, de akkor még nem igazán tudtam értékelni. Hasonlóan történt a Scorpions - Still loving you esetében is.





Most pedig elérkeztünk azokhoz a zenékhez, amiktől az édes jó anyám a haját tépi ki szálanként, apám viszont kifejezetten büszke, hogy nem azokat az olcsó tucc-tucc zenéket hallgatom. Nem mintha bármelyik álláspont változtathatna az ízlésemen...

System of A Down... a Lonely Day-vel kezdődött, aztán felfedeztem a Violent Pornography-t... Bármit meghallgatok tőlük, de természetesen itt is van legkedvencebb kedvencem, a B.Y.O.B. .
Avenged Sevenfold... Az egyik blogger ismerősömnél láttam meg a Nightmare-t, és többek között ez az a banda, amelyiknél nincs kedvencem. Mert lehetetlen egyet kiemelni ebből a sok kincsből, és mindig tudnék mondani még, még és még... A régi számaikat annyira nem szeretem, szerintem jobban áll M.Shadows-nak, ha énekel is, nem csak hörög. A Diamonds in the Rough szerintem nagyon jól sikerült, de a Nightmare is valami eszméletlen istenkirály, még az instrumentális verzió is, pedig szerintem ez igen ritka... na, és persze a Waking the Fallens-ről se feledkezzünk meg! De tényleg, bármit érdemes meghallgatni tőlük...
Megfogadtam, hogy egyetlen számot sem emelek ki, de nem bírom megállni...
Second Heartbeat, Seize the Day, Tonight the World Dies, Unholy Confessions, Until the End, So Far Way, I'm Not Ready to Die, A Little Piece of Heaven, I Won't See You Tonight


A Shinedown énekesének hangjába nem túlzás azt állítani, hogy szerelmes vagyok. Esküszöm... Az I'll Follow You Live Room-verziója után padlót fogtam... A YouTube javasolta nekem anno a Leave a Whisper című albumukat, utána pedig az Us and Them-re voltam rákattanva teljesen. Enemies, 45, Burning Bright, Begin Again... Hogy csak párat említsek az imádott dalaik közül. Igazából egyet nem értek: hogy adhattak egy olyan számot, mint a Diamond Eyes a Feláldozhatókhoz? Why? Why?!
Halestorm... Kevés embernek van olyan hangja mint Lzzy Hale-nek. Ez a nő egyszerűen mesés. Amikor meghallottam a Love Bites (So Do I) című, azóta már Grammy-díjas dalukat, tudtam, hogy újabb kincsre bukkantam. Minden albumuk tökéletes, nem is beszélve a feldolgozásaikról! Bad Romance (Lady Gaga), Out'ta get me (Guns'n'Roses), Slave the Grind (Skid Row)... Még azt is megkockáztatom, hogy jobbak, mint az eredetiek!
Ráadásul Lzzy hangja nem csak a stúdiófelvételeken csodás, hanem élőben is.


Metallica... Régi banda, nem túl régi kedvenc. Elég volt párszor említenem Piktornak, hogy mennyire imádom a Death Magnetic című albumukat, hogy nekem adja a hasonló feliratú pólóját. Mondják, hogy ez az egyik leggyengébb album, nekem talán még is ez nőtt leginkább a szívemhez. Persze, szeretem a Black-et, a St. Anger-t, a Load-ot  Négy nagynagynagynagy kedvencem van tőlük: a Die, Die My Darling, The Unforgiven, The Unforgiven II...és dobpergés...The Unforgiven III... Hát nem meglepő?


A DieDie-t annyira szeretem, hogy hosszú hónapok óta ez a csengőhangom, és még mindig nem tervezem, hogy lecserélem.

Megemlíteném még a Three Days Grace-t, de Adam Gontier nélkül nem sokat érnek. Senki nem tudja elénekelni ezeket a dalokat úgy, ahogy ő. Pont. Adamnek csodálatosan szép hangja van (aki nem hiszi, hallgassa meg ezt)
Someone Who Cares About You, Take Me Under, I Hate Everything About You, Misery Loves Company, Anonymus, I Don't Care, Life Starts Now, Goin' Down...
Az utolsó albumukat (Transit of Venus) rongyosra hallgattam, és szomorú vagyok, hogy nem lesz több. 

Még egy random kincs...

Rammstein - Model



De mintha azt mondtam volna, hogy kaotikus az ízlésem...

Nem gyakran hangoztatom, hogy Halott Pénz is ott figyel a lejátszási listámon. A feneked a gyengém (ugye, Piktor?), Ugyanúgy hallasz... És nem, ezt tényleg nem vallhatom be. De baromi jókat lehet rá bulizni.

Az Intim Torna Illegál nem mondanám, hogy a kedvenceim közé tartozik egyébként, de ezzel a dallal nálam nagyon betaláltak.
Keresztes Ildikóra is sok mindent lehet mondani, de ennek a nőnek olyan hangja van...!

Na, és drága Magdi...
Hogy meglegyen a kontraszt: Pitbullról se feledkezzünk meg:

És a két új kedvenc:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése